Ne štiti ni od vampira ni od virusa: Paprena cena belog luka u Beogradu

Iako ne postoji dokaz da beli luk pomaže u borbi protiv koronavirusa, a o čemu se neadvno oglasila i Svetska zdravstvena organizacija dematujući glasine i polusitine o delotvornosti ovog povrća, izgleda da u Srbiji pojedini i dalje smatraju da je delotvoran.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2020.

19:45

Ne štiti ni od vampira ni od virusa: Paprena cena belog luka u Beogradu
Ilustracija/Foto: depositphotos/bennyartist

Zbog toga belog luka u pojedinim radnjama nema, a gde ga ima cena je visoka. Naime, u jednoj beogradskoj radnji u takozvanom krugu dvojke kilogram ovog luka košta čak 730 dinara. U velikim trgovinskim lancima cena belog luka se kreće od 399 do 502 dinara.

SZO je na sajtu nedavno objavio da beli luk ne štiti od infekcije koronavirusom. Takođe se ukazuje i da za sada ne postoje indicije da su se kućne životinje, mačke i psi, inficirali.

"Ne borimo se samo protiv epidemije, već i protiv infodemije. Lažne vesti se šire brže i jednostavnije od virusa i isto su opasne", kazao je šef SZO Tedros Adanom Gebrejesus.
Foto: B92
Da bi se ljudi zaštitili od novog virusa potrebno je da često peru ruke i potom ih dobro obrišu papirnim ubrusima. Takođe, SZO ne savetuje UV zračenja protiv koronavirusa, jer to može izazvati probleme na koži. Isto tako i prskanje kože alkoholom i hlorom ne pomaže ako su virusi već u telu.

Šta još nije delotvorno u borbi protiv koronavirusa pročitajte OVDE.

Da li ste primetili da trgovci dižu cene pojedinih namirnica?

B. G. G.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: