Ne štiti ni od vampira ni od virusa: Paprena cena belog luka u Beogradu

Iako ne postoji dokaz da beli luk pomaže u borbi protiv koronavirusa, a o čemu se neadvno oglasila i Svetska zdravstvena organizacija dematujući glasine i polusitine o delotvornosti ovog povrća, izgleda da u Srbiji pojedini i dalje smatraju da je delotvoran.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphotos/bennyartist
Ilustracija/Foto: depositphotos/bennyartist

Zbog toga belog luka u pojedinim radnjama nema, a gde ga ima cena je visoka. Naime, u jednoj beogradskoj radnji u takozvanom krugu dvojke kilogram ovog luka košta čak 730 dinara. U velikim trgovinskim lancima cena belog luka se kreće od 399 do 502 dinara.

SZO je na sajtu nedavno objavio da beli luk ne štiti od infekcije koronavirusom. Takođe se ukazuje i da za sada ne postoje indicije da su se kućne životinje, mačke i psi, inficirali.

"Ne borimo se samo protiv epidemije, već i protiv infodemije. Lažne vesti se šire brže i jednostavnije od virusa i isto su opasne", kazao je šef SZO Tedros Adanom Gebrejesus.

Foto: B92
Foto: B92

Da bi se ljudi zaštitili od novog virusa potrebno je da često peru ruke i potom ih dobro obrišu papirnim ubrusima. Takođe, SZO ne savetuje UV zračenja protiv koronavirusa, jer to može izazvati probleme na koži. Isto tako i prskanje kože alkoholom i hlorom ne pomaže ako su virusi već u telu.

Šta još nije delotvorno u borbi protiv koronavirusa pročitajte OVDE.

Da li ste primetili da trgovci dižu cene pojedinih namirnica?

B. G. G.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu