Nema razloga za paniku: Magnetna rezonanca za decu radi bez prekida

Nedavna objava zabrinutog tviteraša da nijedan aparat za magnetnu rezonancu za decu ne radi u Srbiji bespotrebno je podigla buru na društvenim mrežama jer, kako B92.net saznaje, aparat radi.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2020.

15:38

Nema razloga za paniku: Magnetna rezonanca za decu radi bez prekida
Foto: depositphoto/zlikovec

Nakon niza uvredljivih poruka na račun toga kako deca nemaju gde da se leče, pozvali smo najpoznatiju Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, gde su rekli da nema razloga za brigu i da aparat radi.

"Upoznati smo sa objavama na društvenim mrežama, ali aparat za magnetnu rezonancu radi. Tačnije, prekida u radu nije ni bilo", rekli su kratko za B92.net iz bolnice.

Želeli smo da znamo i da li postoji neki problem kod zakazivanja i da li se predugo čeka, pa da je to bio razlog za revolt, ali su nam rekli da se sve odvija po "ustaljenoj proceduri u kojoj samo hitni slučajevi idu preko reda", dok ostali mladi pacijenti čekaju da obave preglede zbog anestezije.

Ova informacija ohrabruje s obzirom na činjenicu da nijedan pregled na MR aparatu ne košta ispod 10.000 dinara u privatnim bolnicama.

S. Vasić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: