Zarađuju na strahu od koronavirusa: Varalice nude lek na internetu

"Lekovi" za koronavirus na internetu se nude iako lek još ne postoji i gotovo niko nije imun na virus. Većina zaraženih oporavi se u roku od nekoliko nedelja.

Zdravlje

Izvor: Daily Mail

Utorak, 18.02.2020.

12:27

Zarađuju na strahu od koronavirusa: Varalice nude lek na internetu
Foto: depositphotos/angellodeco

Lekovita energija, čarobni bio-principi i islamska metoda samo su neki od tretmana koje varalice nude na internetu kao lek za koronavirus.

Mnogi prevaranti odlučili su da unovče globalni strah od epidemije i na internetu nude razna rešenja i tretmane koji će vas izlečili od virusa ili će vam toliko pojačati imunitet da se nećete moći ni zaraziti.

Ništa od toga ne može biti istina jer lek za koronavirus još nije pronađen, a pokazalo se i da gotovo niko nije imun na zarazu. Većina zaraženih oporavi se za nekoliko nedelja i bez lekarske pomoći, a oni koji razviju opasnije infekcije trebalo bi da potraže stručnu pomoć kako im bolest ne bi postala smrtonosna.

U jednom oglasu nudi se "moćna zaštita" koja će vam ojačati imunitet i zaštititi vas od koronavirusa.

Ista "isceliteljka", koja tvrdi da ima 15 godina iskustva u lečenju biomagijom, na vrlo lošem engleskom piše i "ako osećate zarazu ili se ne osećate dobro, odmah bi trebalo da neutrališete koronavirus".

Svetska zdravstvena organizacija je takođe upozorila da se treba čuvati varalica na internetu koji nude razne "magične" lekove pa su objasnili da koronavirus neće izlečiti ni sprečiti UV lampe, ulje sezama, luk, alkohol i slično.

‘’Vreme je za činjenice, a ne strah’’, rekao je dr Tedros Adanom Gebrejesus iz Svetske zdravstvene organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: