Potpisan ugovor o izgradnji nove bolnice u Prokuplju

Ugovor o početku radova na rekonstrukciji i dogradnji Medicinskog centra u Prokuplju sa rokom završetka od 240 dana, potpisan je u Skupštini grada Prokuplja.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.01.2020.

20:02

Potpisan ugovor o izgradnji nove bolnice u Prokuplju
Foto: Depostiphotos/Syda_Productions

Kako je saopšteno iz gradske uprave, ugovor su potpisali gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i Dejan Burčul, predstavnik firme "Termomont" iz konzorcijuma kome su povereni poslovi izgradnje.

"Realizacija prve faze radova koja podrazumeva energetsku sanaciju, zamenu fasade, krova, stolarije, postavljanje solarnih panela, počeće za desetak dana", kazao je gradonačelnik Prokuplja.

On je precizirao da je ukupna vrednost radova prve faze milijardu dinara, dok je celokupan projekat košta blizu tri milijarde dinara. Projekat finansira Vlada Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Nakon završetka prve faze, predstoji uređenje unutrašnjosti objekta, opremanje inventarom i savremenim medicinskim aparatima, izgradnja novog hirurškog bloka koji će u potpunosti biti nezavisan od postojeće zgrade.

"Radi se o savremenom objektu objedinjene primarne i sekundarne zaštite na jednom mestu", istaknuto je na potpisivanju ugovora.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Sindikata zdravstvenih radnika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: