Potpisan ugovor o izgradnji nove bolnice u Prokuplju

Ugovor o početku radova na rekonstrukciji i dogradnji Medicinskog centra u Prokuplju sa rokom završetka od 240 dana, potpisan je u Skupštini grada Prokuplja.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depostiphotos/Syda_Productions
Foto: Depostiphotos/Syda_Productions

Kako je saopšteno iz gradske uprave, ugovor su potpisali gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i Dejan Burčul, predstavnik firme "Termomont" iz konzorcijuma kome su povereni poslovi izgradnje.

"Realizacija prve faze radova koja podrazumeva energetsku sanaciju, zamenu fasade, krova, stolarije, postavljanje solarnih panela, počeće za desetak dana", kazao je gradonačelnik Prokuplja.

On je precizirao da je ukupna vrednost radova prve faze milijardu dinara, dok je celokupan projekat košta blizu tri milijarde dinara. Projekat finansira Vlada Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Nakon završetka prve faze, predstoji uređenje unutrašnjosti objekta, opremanje inventarom i savremenim medicinskim aparatima, izgradnja novog hirurškog bloka koji će u potpunosti biti nezavisan od postojeće zgrade.

"Radi se o savremenom objektu objedinjene primarne i sekundarne zaštite na jednom mestu", istaknuto je na potpisivanju ugovora.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Sindikata zdravstvenih radnika Srbije.

strana 1 od 27 idi na stranu