U Pomoravskom okrugu nema vakcina protiv gripa,naručene nove

U Domovima zdravlja Pomoravskog okruga potrošene su sve količine vakcina protiv sezonskog gripa koje su stigle polovinom oktobra, a naručene su i očekuju se dodatne količine, izjavio je danas infektolog u Zavodu za javno zdravlje (ŽJZ) za Pomoravski okrug u Ćupriji dr Ivica Jocić.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.11.2019.

10:57

U Pomoravskom okrugu nema vakcina protiv gripa,naručene nove
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ

Domovi zdravlja nemaju vakcine od 14. novembra, precizirao je Jocić u izjavi Tanjugu.

Z ZJZ u Ćupriji dobio je 7.000 doza vakcine protiv sezonskog gripa za šest opština Pomoravskog okruga, 835 doza više nego lane i distribuirao domovima zdravlja u Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Svilajncu, Despotovcu i Rekovac, objasnio je Jocić.

Dom zdravlja u Jagodini dobio je 1.900 doza, u Paraćinu 2.000, Ćupriji 700, Svilajncu 1.300, Despotovcu 600 doza i Rekovcu 500 doza, precizirao je Jocić.

Reč je o četvorovalentnoj vakcini, koja štiti od četiri soja virusa, nabavljena od Kompanije "Sanofi Paster" iz Francuske.

Epidemiolozi podsećaju da bi vakcinu trebalo da prime osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, dijabetičari, osobe koje boluju od kardiovaskularnih bolesti, ali i zaposleni u javnim službama koje su od vitalnog značaja za državu: prosvetni radnici, policija, osoblje u gradskom prevozu, medicinski radnici, šalterski radnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: