Od 2020. godine apoteke će da rade 24 sata

Od 1. januara 2020. godine sve državne apoteke u Beču radiće naizmenično noću, vikendom i praznicima, zaključeno je u Pismu o namerama koje su potpisali predsednik apotekarske komore Beča Filip Saiko i bečki gradonačelnik Mihael Ludvig.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 02.10.2019.

11:46

Od 2020. godine apoteke će da rade 24 sata
Ilustracija/Foto: kalinovsky/depositphotos

Ovim ugovorom su dogovoreni budući načini snabdevanja i rad apoteka u širem gradskom području. Svi farmaceutski objekti su podeljeni u 10 grupa, a svakom od njih su određena dežurstva. Novim javnim apotekama u ovom sistemu poslovanja biće dodeljen raspored rada po smenama. Na taj način će svi građani Beča pravovremeno moći da nabave lekove, a apoteke će pružati kvalitetniju uslugu.

Takođe, apoteke će koristiti sistem informisanja građana pod nazivom "e-Medikation", koji je u Austriji uveden 2018. godine.

Zahvaljujući njemu, lekari i apotekari imaju uvid u sve lekove koje pacijenti istovremeno uzimaju. Na taj način se izbegavaju lekovi koji nisu kompatibilni sa onima koje pacijent već uzima pa se tako i čuva bezbednost i unapređuje zdravlje građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: