Sve više roditelja zabrinuto za matične ćelije njihove dece VIDEO

Bura koju je izazvala afera "Krio sejv" ne jenjava. Naprotiv, sve je više roditelja zabrinutih za matične ćelije njihove dece koje su bile deponovane u Švajcarskoj.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 20.09.2019.

08:30

Sve više roditelja zabrinuto za matične ćelije njihove dece VIDEO
Ilustracija / Foto: Depositphotos/18percentgrey

Ministarstvo zdravlja naložilo je svim porodilištima u Srbiji da po hitnom postupku obustave saradnju sa "Krio sejvom", ali sa druge strane tvrde da ostale članice Udruženja porodičnih banaka matičnih ćelija posluju normalno.

O toj temi razgovarali su gosti emisije Jutro, Prve televizije: Mirjana Marković, roditelj, Vesna Dimitrijević, advokat i profesor doktor Vladislav Volarević, profesor Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu. Zašto je Mirjana, koja je 2009. dala uzorak, kao majka zabrinuta i da li ju je "Krio sejv" obavestio da su matične ćelije iz Švajcarske prenete u Poljsku?

Gde je sve pravna procedura prekršena, šta roditelji da rade i kome da podnesu tužbu?

Šta na sve kaže struka: Da li su matične ćelije iz pupčanika, koje se uzimaju na rođenju, lek za mnoge bolesti ili ipak ne služe ničemu?

Saznajte više u snimku iz emisije Jutro Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: