Dom zdravlja na Čukarici dobio dva nova ultrazvučna aparata

Dom zdravlja "Dr Simo Milošević" na Čukarici dobio je dva nova ultrazvučna aparata, a iz gradskog budžeta je ove godine za rekonstrukciju zdravstvenih stanica u okviru tog doma zdravlja, kao i za nabavku medicinske opreme, izdvojeno 22 miliona dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos/SimpleFoto
Foto: depositphotos/SimpleFoto

"To je samo deo sredstava koji se izdvaja za ovaj dom zdravlja s obzirom da drugi deo ide preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije", rekao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević novinarima nakon obilaska Doma zdravlja "Dr Simo Milošević" koji je, kako je dodao, izuzetno značajan za zdravstveni sistem Beograda s obzirom da u njemu 201.000 pacijenata ima karton.

Istakao je da Dom zdravlja "Dr Simo Milošević" funkcioniše na najbolji mogući način i dodao da je ideja da primarna zdravstvena zaštita u Beogradu bude dostupna što većem broju pacijenata i da usluga, kada je u pitanju takva zdravstvena zaštita, bude na najvišem mogućem nivou.

"Sa dva nova ultrazvučna aparata uspeli smo da omogućimo da dijagnostika u ovom domu zdravlja bude na veoma visokom nivou. S jedne strane, pacijentima se nudi mnogo efikasnija usluga u mestu gde žive, a sa druge strane rasterećujemo kliničko-bolničke centre i smanjujemo liste pacijenata koje tamo postoje", rekao je Nikodijević.

Kako je istakao, plan je da se do kraja godine za zdravstvene stanice u Beogradu nabavi još šest rendgen aparata i sedam ultrazvučnih aparata.

"Planiramo da opremimo što veći broj zdravstvenih stanica jer je upravo kvalitet primarne zdravstvene zaštite jedan od repera kvaliteta života građana", rekao je Nikodijević.

Podsetio je da se izvode radovi u zdravstvenim stanicama u okviru Doma zdravlja "Dr Simo Milošević" i istakao da su radovi u zdravstvenoj stanici u Sremčici gotovi, a da će za nekoliko dana biti završeni i radovi na rekonstrukciji krova zdravstvene stanice na Umci.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja "Dr Simo Milošević" Nenad Bjelica je izrazio zadovoljstvo što je taj dom zdravlja dobio dva nova ultrazvučna aparata jer će to puno značiti pacijentima.

"Na taj način stekli smo mogućnost da pružimo dodatnu uslugu našim pacijentima. Služba radiologije nikad nije imala ultrazvučni aparat tako da je sada nezavistan rad te i internističke službe jer su obe dobile po ultrazvučni aparat", rekao je on.

strana 1 od 15 idi na stranu