Spavajte mirno uprkos vrućini: Trikovi koji će vam pomoći da se rashladite i naspavate

Kada se živa u termometru popne visoko, onda nam pored svakodnevnih aktivnosti toplota remeti i san.

Izvor: B92, Daily Star
Podeli
Foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Foto: Depositphotos/AllaSerebrina

Pravo leto nam je konačno tu, a sa njim i vrtoglavo visoke temperature koje nas tokom dana usporavaju, a noću otežavaju spavanje. Visoka temperatura može da bude podnošljiva ukoliko ste napolju i nalazite se na plaži ili pored bazena, ali ne i kada treba da se naspavate.

Zaspati u sobi koja je pretopla, sa velikom vlažnosti vazduha i u znojavoj pidžami može da izgleda kao nemogući zadatak. Borba sa toplotom može da bude bez kraja, ali na svu sreću imamo nekoliko trikova koji vam mogu pomoći.

Ohladite sobu

Uradite sve što možete da sprečite zagrevanje sobe u kojoj ćete da spavate pre nego odete na počinak. Ovo morate da radite tokom dana i to uz pomoć zavesa tamnijih boja i držite obavezno prozore zatvorene. Noću otvorite prozore samo ako je napolju hladnije. Koristite ventilator kako biste ohladili sobu i stavite posudu sa ledom ispred njega.

Foto: Depositphotos/	AllaSerebrina
Foto: Depositphotos/ AllaSerebrina

Ohladite telo pre spavanja

Istuširajte se hladnijom vodom pre spavanja. Koristite sprej sa hladnom vodom da se osvežite.

Izaberite odgovarajuću pidžamu i posteljinu

Birajte pidžamu od što tanjeg materijala kako biste se osećali prijatnije tokom letnjih vrućina, ili nemojte da nosite uopšte pidžamu. Za posteljinu birajte materijale koji će upiti znoj sa vašeg tela. Pamučna posteljina i pidžama će omogućiti vašoj koži da diše i osigurati da se znoj upije u tkaninu.

strana 1 od 14 idi na stranu