Za vitak stas i kondiciju: Ovih 5 vežbi možete i na odmoru da radite

Veliki broj ljudi vežba da bi na odmoru u kupaćem kostimu izgledali dobro i do narednog odmora im ne pada na pamet da rade vežbe. Ali ima i onih koji prosto žive zdrav život i trening im je navika, kao što je to recimo jutarnja kafa samo mnogo zdravije.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 08.06.2019.

08:42

Za vitak stas i kondiciju: Ovih 5 vežbi možete i na odmoru da radite
Foto: stockasso/depositphotos.com

Ako ste i vi u režimu treninga, dve nedelje odmora bi mogle da poremete vaš ritam, aposebno ukoliko hotel u kom ste odseli ne poseduje teretanu. Fitnes eksperti sa Lougborouh univerziteta osmislili su trening od svega 15 minuta koji možete praktikovati u hotelskoj sobi, piše britanski "Metro".

Potrebno je samo da na put ponesete udobnu garderobu i možete krenuti ka svom fitnes cilju.
ovo je pet vežbi koje možete da radite i odmoru.

Planinar

Sve što vam je potrebno jeste pod! Stanite u položaj za izdržaj, dakle oslonite se na šake ispod grudi u širini ramena. Jednu nogu podignite, tako što ćete kolenom krenuti ka rukama što više možete, zatim se vratite u početni položaj. Isto to uradite i sa drugom nogom i tako neizmenično. Ubrzavajte tempo koliko možete dok ne prođe jedan minut.Ova vežba služi za zagrevanje koje pogađa sve važne regije u vašem organizmu, od ramena, preko leđa, pa sve do listova.

Sklekovi

Počnite sa grudima spuštenim na pod sa dlanovima u širini ramena, i oslanjajući se na nožne prste. Težinu bi trebalo da podižete rukama ali da vam laktovi budu okrenuti prema kukovima. Ukoliko vam ovo bude previše teško, slobodno se možete osloniti na kolena.
Ovom vežbom ciljate ruke, a pre svega grudi, ali i ramena i triceps. Trajanje ove vežbe je takođe jedan minut.

Čučnjevi

Ovo je nezaobilazna vežba. Počnite tako što ćete stati tako da stopala budu odaljena malo iše od širine ramena, stipalima okrenutim prema napred. Ispravite leđa i zategnite trbušne mišiće. Polako se spuštajte kao da ćete sesti sve dok vam bedra ne budu paralelna podu. Zatim se polako podignite i lagano odskočite od poda. Ponavljajte ovu vežbu minut, a ukoliko ste u kondiciji možete probati isto ovo ali na jednoj nozi za bolji učinak.

Trbušnjaci

Postoje razne vrste trbušnjaka, ali u “hotelskim” uslovima se preporučuju oni za središnje trbušne mišiće. Lezite na leđa, a kolena savijte tako da se ne dodiruju. ruke postavite iza glave tako da sve vreme budu raširene, a ne da laktove okrećete prema napred i nikako ne vršite pritisak na vrat. Lagano podižite gornji deo tela i zadržite ga u tom položaju pet sekundi, zatim se polako spustite nazad. U ovoj vežbi je važno da pravilno dišete, kada ste na ležima udahnite i postepeno ispuštajte vazduh dok se podižete. Radite trbušnjake jedan minu, a za ovu vežbu će vam biti potreban samo jedan hotelski peškir radi udobnosti.

Iskorak

Poslednja vežba nosi naziv iskorak. Stanite uspravno, da vam raskorak bude u širini ramena. Napravite veliki iskorak i spustite se što više možete do poda tako da težinu držite ispruženom nogom ali vodite računa da koleno ne bude udaljenije od nožnih prstiju. postepeno se podižite u početni položaj. Uradite isto i drugom nogom i tako neizmeično jedan minut. Ova vežba je odlična za butine i zadnjicu. Potrebno je da vežbe uradite u tri serije i neće biti potrebe da brinete da li ćete za vreme odmora izgubiti kondiciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: