Još jedan grad u Srbiji dobio CT aparat

Posle Sremske Mitrovice, Sombora, Subotice, Kikinde i Vršca, i Opšta bolnica u Vrbasu dobila je novi CT aparat.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 22.02.2019.

14:14

Još jedan grad u Srbiji dobio CT aparat
Foto: SimpleFoto/Depositphoto.com

Prilikom posete Opšte bolnice u Vrbasu, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da će početkom rada novog CT aparata, u narednih mesec dana, u potpunosti nestati liste čekanja dijagnostičkih procedura za 220.000 građana koji gravitiraju bolnici u Vrbasu.

Pokrajinska vlada je saopštila da je za različite projekte nabavke medicinske i nemedicinske opreme, za zdravstveni sistem u Vrbasu, u prethodne dve godine izdvojila 90 miliona dinara.

Danas gradska bolnica, pored savremenih dijagnostičkih uređaja, ima značajno zanovljenu i terapijsku opremu koja je u svakodnevnoj upotrebi, a Pokrajinska vlada i u narednom periodu nastavlja proklamovanu politiku "lečenja zdravstva Vojvodine", ulaganjem u nove medicinske aparate, infrastrukturne radove, te kadrovske i obrazovne potencijale u celoj Vojvodini, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: