Operisao je najviše vena na planeti i stigla je nagrada VIDEO

Nova prestižna nagrada stigla je u ruke još jednom srpskom lekaru. "Prvi svetski ambasador venske estetike" naziv je priznanja koje je dobio naš stručnjak na uglednom kongresu u Sao Paulu. Upravo struka je potvrdila da je on najbolji u venskoj laserskoj hirurgiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: kalinovsky / depositphotos
Foto: kalinovsky / depositphotos

Kako je dospeo u sam vrh ove grane medicine, možemo li mi znanjem u lečenju proširenih vena da pariramo svetskim stručnjacima, koliko se noge zaista mogu podmladiti, na koji način se uklanjaju kapilari, da li će odoleti ponudama da karijeru nastavi u inostranstvu, samo su neka od pitanja za doktora Petra Dragića, hirurga, koji je uradio najveći broj laserskih operacija vena na planeti.

"Sve se meri iskustvom. Za hirurga je najbitnije njegovo iskustvo, broj problema sa kojima se suočio i broj problema sa kojima se uspešno izborio", rekao je doktor Petar Dragić.

Kaže da je sve počelo kad je bio na supspecijalizaciji u Nemačkoj.

"Tamo su doneli prototip lasera koji je bio nov. Pokazao sam interesovanje, a ostali lekari koji su bili tamo baš i nisu. Posle se sve dešavalo sponatno."

Vezano za lečenje vena, doktor pojašnjava da je to što vidimo spolja samo deo problema, odnosno da je veći deo problema unutra. "Tu dolazi do izražaja umešnost hirurga i njegovo iskustvao. Koliko će pronaći probleme, a od toga zavisi kako će se to odraziti na površini. Vena se pre 'čupala' na operaciji, a sada se ubacuje laser."

Više detalja na ovu temu možete čuti u prilogu emisije "Jutro sa Jovanom i Srđanom".

strana 1 od 47 idi na stranu