Ako ste preterali sa sarmicama i vanilicama, ove vežbe pomažu VIDEO

Suvišno je prebrojavati ko je i koliko kilograma nabacio tokom praznika, ali skoro je sigurno da svako jeste. Ukoliko vam je i danas teško od bogatih trpeza kojima prethodnih dana niste odoleli, Novosađani su jutros testirali sebe, probavši da treniraju ranom zorom.

Zdravlje

Izvor: TV Prva

Utorak, 22.01.2019.

15:13

Default images
Foto: Printscreen TV Prva

Evo i nekoliko saveta o tome kakva aktivnost se preporučuje.

Instruktorka u jednoj novosadskoj teretani Ivana Pecović rekla je da svima najteže pada da "skinu vanilice i sarmice", i to je glavno.

Njen kolega, instruktor Milan Lalošević, kaže da je dobra stvar što smo dobro jeli.

"Nije to loše, možda smo samo malo preterali. Ali imamo zato puno energije, puno masti, a mast je recimo najbolji izvor energie, ukoliko se sagori naravno uz kiseonik. Da bi se tako sagorela, moramo da radimo te aerobne treninge, gde puno kiseonika koristimo. Najčešće je to test disanja, gde moji klijenti moraju da dišu blago na usta", rekao je Lalošević.

Pošto se pojedene sarmice i vanilice ne daju tek tako istopiti, potražili smo idealnu kombinaciju treninga, bar za ovih prvih nekoliko nedelja nakon praznika.
"Ti treninzi moraju da budu nešto duži, barem sat, sat i po vremena, ukoliko želimo da sagorimo sve to što smo pojeli", savetuje instruktor.

Koje vežbe bi trebalo da radimo još u teretani i kako da vežbamo, pogledajte u televizijskom prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: