SOS telefon za prevenciju suicida: Izlaz uvek postoji VIDEO

Na klinici Laza Lazarević, otvorena je nacionalna telefonska SOS linija za prevenciju suicida, koja radi neprekidno. Telefoni na broju 011 / 7777 - 000 zvone, a stručnjaci podsećaju da postoji izlaz iz svakog problema.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

10:23

SOS telefon za prevenciju suicida: Izlaz uvek postoji VIDEO
Foto: Thinkstock

Linija radi neprekidnu, 24 časa, sedam dana nedeljno i razgovori nisu ograničeni.

Direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Ivana Stašević Karlič kaže da je medicina na poziv takozvana telemedicina svetski trend, koji u Srbiji još nije dovoljno razvijen.

"Ovo je mali korak odnosno prvi koraci za sistemsku prevenciju suicida u Srbiji. Najvažnije je mentalno zdravlje, prosvećivanje. Uvek postoji izlaz i način da se pomogne", kaže doktorka.

SOS linija je nešto čime počinjemo, iskusni operater ce vam reći da izlaz postoji, pozovite 011 / 7777 - 000.

Direktorka je podsetila i da klinika Laza Lazarevic prima pacijente bez uputa svakog dana u službi urgentne psihijatrije, kao i u Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 sati bez uputa i zakazivanja.

"Grupa naših stručnjaka vas očekuje i za savet i za intervenciju", rekla je ona.

Najbitnije je da jedni drugima govorimo kako se osećamo

Na SOS telefone mogu da se jave svi oni koji pomišljaju na samoubisto ili njihove porodice, sa teritorije cele Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: