Dr Cvijić: Minimalno invanzivna hirurgija daje dobre rezultate VIDEO

Moramo pre svega da vodimo računa o svom zdravlju, pogotovo naših lepih zuba kako bismo se sa zadovoljstvom osmehnuli svakome. Danas je u “150 minuta”, gostovao izuzetan stručnjak iz oblasti oralne implantologije, veoma važne grane stomatologije, doktor Gojko Cvijić, sa velikim internacionalnim iskustvom.

Zdravlje

Izvor: TV Prva

Petak, 18.01.2019.

15:52

Default images
Foto:TV Prva/printscreen

Ovaj doktor je nedavno radio kao profesor implantologije na Brazilskom univerzitetu u Sao Paulu i njegova uža specijalnost je estetska impantologija i protetika.

Kažu da iz te zemlje dolaze vrhunski stručnjaci kada je u pitanju estetska medicina, tako da je zaista izvanredan gost govorio o ovoj temi.. Na pitanje gde je estetska implantologija danas, doktor Cvijić priznaje da je to veoma kompleksno pitanje.

"Probaću da pojednostavim odgovor, što je moguće više. mislim da će to biti jako korisno za naše gledaoce koji su zainteresovani za bilo koju vrstu tog tremana. Jednostavno zato što se mnogo toga promenilo. Implantologija kao takva postoji već 50 godina i veliki deo tog vremena je bila funkcionalna grana stomatologije, a ne estetska. Vrlo često je bila osuđivana ili neprihvaćena kao grana. Međutim, došlo je do velikih promena u zadnjih petnaestak godina", rekao je on.

Doktor je rekao još i to da pacijenti nemaju ožiljke koji su bili tipični za ranije godine. I sa druge strane zbog takve traume, bolovi su svedeni na minimum.

Prema njegovim rečima, kroz takav pristup, kroz minimalno invanzivnu hirurgiju, dobijaju se jako lepi estetski rezultati, a opet pacijenti ne prolaze kroz kompleksan i težak postoperativni period.

Šta je još korisno doktor Cvijić rekao o ovoj temi, pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: