Da li i vi imate ovaj problem? Niste sami, ima ga i Megan Markl!

Oko 20 odsto ljudi na svetu na stopalima ima drugi prst duži od palca. Ta "anomalija" ima i svoje ime - Mortonov prst. Takav prst ima i supruga princa Harija, Megan Markl, a što su fotografi slikali jednom prilikom, u prvoj polovini ove godine.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

10:39

Da li i vi imate ovaj problem? Niste sami, ima ga i Megan Markl!
Foto: Getty

Ona se na jednom događaju pojavila u sandalama s otvorenim prstima, a objektivi foto-aparata slikali su da Megan Markl ima duži prst do palca.

"Ako ne osećate nikakve bolove zbog podužeg drugog prsta, Mortonov prst ne bi trebalo da vas zabrinjava", poručio je hirurg Geri Pični, prenosi "Womens health magazine" .

Ovaj doktor navodi i da je to "nasledna anomalija".
Foto: Thinkstock
Obuća nije dizajnirana za ovakvu vrstu stopala, što može stvarati određene probleme, poput žuljeva, preloma ili čak pojave trajno savijenog prsta, objašnjava hirurg.

Zato savetuje da ako imate već ovakav problem, da kupujete obuću koja ima komotnije vrhove. Povedite računa i da vam se zbog tesne obuće ovaj prst ne savije previše i ostane tako skvrčen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: