"Masaža je prijatna, ali ne rešava problem" VIDEO

Deformitet donje kičme i problemi sa leđima predstavljaju ozbiljne zdravstvene probleme od kojih pati 20 odsto naših stanovnika. Od artroze boluje 9,3 odsto. U prevenciji bolesti kičme važno je da se bavimo sportskim aktivnostima, da pravilno sedimo i nosimo adekvatnu obuću.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Osobama koje pate od bolova u mišićima i zglobovima zimsko vreme nimalo ne prija. Na hladnoći se mišići skupljaju i gube elastičnost, zbog čega se povećava opasnost od mišićne napetosti i povreda.

Kada je napolju vlažno, osetljiviji smo i jače reagujemo na bol, ali se čak i onima koji obično nemaju nikakvih prethodnih tegoba po hladnom i vlažnom vremenu dešava da ih zabole krsta ili da su im mišići napeti.

Kako da izbegnete probleme i šta da uradite da bi vam bilo bolje?

Kiropraktičar Vladan Jovićević kaže da je zimi bol intenzivniji zbog pada imuniteta.

"Najveći problem kiropraktike je što nije još uvek potpuno organizovana u smislu da pacijenti znaju kod koga idu. Da li je stručnjak završio odgovarajuću školu i slično".

Kiopraktičari leče povrede sportista, trudnica i druge osetljive kategorije, a šta o toj metodi kaže stručnjak koji je izlečio na hiljade pacijenata u višedecenijskoj karijeri pogledajte u prilogu emisije "150 minuta" TV Prva.

Vesti

strana 1 od 52 idi na stranu