Borba sa erektilnom disfunkcijom: Ne osuđujte, budite podrška

Iako je erektilna disfunkcija problem koji uglavnom ima starija populacija, sve je više i mlađih muškaraca koji se suočavaju sa tim.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

13:56

Borba sa erektilnom disfunkcijom: Ne osuđujte, budite podrška
Foto: Thinkstock

Dobra komunikacija je kamen temeljac za normalno funkcionisanje svakog odnosa, ali ponekad može doći do teškoća kada treba da se razgovara o seksualnim pitanjima, prenosi Health24.

Nije do vas

Jedna od glavnih misli koje vas mogu opterećavati jeste da ste možda vi uzrok njegove nesposobnosti da postigne erekciju. Možda smatrate da ga više ne uzbuđujete. Međutim, morate da shvatite da taj problem nije do vas. Naime, najčešći uzrok erektilne disfunkcije je oštećenje arterija, glatkih mišića i vlaknastih tkiva. Problemi s krvnim sudovima čine 48 posto problema sa erekcijom.

Ohrabrite ga da poseti lekara

Opšteprihvaćeno je mišljenje da muškarci treba da budu snažni, jaki i muževni, a to stvara probleme kada je reč o mogućnosti posete lekaru. Erektilna disfunkcija može da bude indikator da se u telu odvija neki drugi patološki proces koji zahteva medicinsku pomoć. Prema stručnjacima, erektilna disfunkcija može da bude indikator dijabetesa.

Budite mu podrška

Može da bude veoma stresno kada saznate da vaše zdravlje nije najbolje, posebno ako se radi o nekom ozbiljnijem poremećaju. Osim toga, muškarac se može osećati manje muževnim kada ne uspe da postigne erekciju. Dozvolite da vaš odnos bude sigurno utočište u kom partner svoje strahove i zabrinutosti može da podeli sa vama. Nemojte da ga osuđujete ili da doprinesete tome da se oseća izolovano.

Napravite promenu u spavaćoj sobi

Nemojte dozvoliti da vaše nezadovoljstvo eskalira, jer bilo kakav otvoren sukob može u nekoj od opcija da dovede do stvaranja nestabilnosti u vezi. Objasnite svom partneru da ga podržavate i da nemate želju da ga menjate. Isto tako, nema razloga da se pribojavate da će njegov problem sprečiti seksualno zadovoljstvo. Postoje seksualna pomagala sa kojima se oba partnera osećaju seksualno zadovoljenim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: