Od danas brža i lakša dijagnoza, dobili pokretni rendgen VIDEO

Najmlađi pacijenti oboleli od malignih bolesti odnedavno se u Nišu leče u znatno boljim uslovima na novoj dečjoj hemato-onkološkoj klinici. Ovo odeljenje od danas raspolaže i najsavremenijim mobilnim rendgen aparatom koji je obezbeđen u još jednoj akciji NURDOR-a.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

13:04

Od danas brža i lakša dijagnoza, dobili pokretni rendgen VIDEO
Foto: Thinkstock

Taj aparat bi trebalo da obezbedi bržu, lakšu i tačniju dijagnostiku kod onih najmlađih, najteže obolelih pacijenata.

"Ovaj aparat je od velike pomoći ne samo za pacijente već i za lekare koji moraju da postave određenu dijagnozu kod najteže obolelih pacijenata i to upravo onih pacijenata koji su nepokretni, vezani za krevet ili su vezani za aparat koji im olakšava disanje. Radi se dakle o pokretnom rentgenu koji nam olakšava da na što precizniji, brži, jednostavniji i tačniji i bezbedniji način postavimo dijagnozu upravo kod ovih pacijenata", rekla je prof. dr Emilija Golubović, direktorka Klinike za dečje bolesti.

Više detalja o ovom aparatu saznajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: