Ova biljka je prirodni saveznik u borbi protiv kijavice

Sezona virusa je za mnoge ljude sinonim za kijavicu. Dosadnu i upornu. Da biste je pobedili, probajte sa prirodnim lekom. Najbolje rešenje je ren, jer on ima izuzetno jak miris koji može da stane na put kijanju

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2018.

17:30

Ova biljka je prirodni saveznik u borbi protiv kijavice
Foto: Thinkstock

Izrendajte kašičicu svežeg korena ove biljke, prelijte ga čašom tople vode u koju ste rastopili kašičicu meda. Dobro promešajte smesu. Pijte je dva do tri puta dnevno, polako, gutljaj po gutljaj.

Ukoliko samo želite da predupredite kijavicu na vreme, isprobajte sledeći recept. Pomešajte tri kašike narendanog rena i dve kašike narendane crne rotkve, prelijte sa pet decilitara vinskog sirćeta i ostavite u staklenoj tegli da odstoji dve nedelje na toplom, uz povremeno mućkanje. Procedite je. Natopite vatu ovom smesom i nekoliko puta dnevno kvasite nozdrve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: