Mladima je droga provod, kako da im objasnite da je opasna? VIDEO

Šestoro tinejdžera umrlo je od juna do danas u Srbiji od psihoaktivnih supstanci. Oni nisu bili dugogodišnji narkomani i neki od njih su prvi put uneli drogu u svoj organizam. Kako da objasnimo deci koliko je zapravo opasna droga i da oni to na vreme shvate?

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

14:59

Default images

"Deca imaju osobinu da jako dobro prepoznaju našu iskrenost, pa tako i po pitanju psihoaktivnih supstanci. Moramo biti iskreni je oni ne vide svet psihoaktivnih supstanci kao mi. Oni mišljenje formiraju na osnovu iskustva svog druga koji je to već probao iako će mu i taj drug za nekoliko godina reći ovo što mi govorimo sada. Mnogo je kratko i nebitno osećanje koje proizvode psihoaktivne supstance u startu, a posle sledi pravi pakao", rekao je psihoterapeut Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici u Beogradu Aleksandar Vujošević.

Nijedna druga bolest ne može u životu jedne osobe i porodice da napravi takav pakao, dodao je on.

Poruka mladima, koji možda ne razumeju šta znači uzeti psihoaktivnu supstancu, mora biti da od droge ne mogu da dobiju ništa dobro.

Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu iz emisije "150 minuta" TV Prva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: