Čovek heroj: Ono što je Mesi u fudbalu, to je ovaj doktor u medicini

Španski doktor Norberto Ventura, pravi je supermen i slobodno može da se kaže da je on u medinici ono što je Leo Mesi u fudbalu i ovih dana je u Srbiji.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 10.11.2018.

08:00

Čovek heroj: Ono što je Mesi u fudbalu, to je ovaj doktor u medicini
Foto: Thinkstock

Dr Ventura leči i najteže deformitete kičme kod dece, a sada je ponovo u Srbiji kako bi izveo na desetine besplatnih operacija. Čak ga porede sa Supermenom, čuvenim junakom iz stripa, jer izvodi čuda kada su u pitanju najteže operacije kičme u pitanju.

“Nisam Supermen, normalan sam doktor. Nema ničeg natprirodnog u mom životu. Ceo život sam posvetio ortopediji i hirurgiji i samo idem u korak sa tehnologiijom”, kroz osmeh govori za TV Prva ovaj doktor koji više od 40 godina radi u bolnici u Barseloni.

On je rekao da se deca nakon operacije oporavljaju vrlo brzo.

“Deca su nešto najdivnije”, dodao je dr Venturo koji je do sada u niškom i kragujevačkom isntitutu operisao desetoro dece.

Među njima je i Jana Panajotović (17) iz Niša, a šta o ovom doktoru kaže, pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: