Lekar joj govorio da pije više tečnosti, a ona sad ne vidi jednim okom

"Ne vidim na jedno oko jer moj lekar nije prepoznao tumor".

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 21.10.2018.

13:52

Default images

Britanki su rekli da godinama ima benigni tumor na očnom živcu koji se proširio i na hipofizu. Vid na desnom oku postajao je sve slabiji dok na kraju na njega nije videla skoro ništa, piše Dejli mejl.

Ebi Trinder (24) iz Velike Britanije počela je da oseća jake glavobolje pre tri godine, ali verovala je da se radi o dehidraciji, jer je doktor uporno u to ubeđivao.

“Svaki put kada bi došla na pregled, poslao me kući uz komentar da pazim i pijem dovoljno tečnosti.. Čak mi se jednom prilikom smejao i rekao da ne bi bila tad ispred njega da imam pravu migrenu”, podsetila se ona.

Godinu dana kasnije vid joj je postajao sve mutniji i posetila je optičara jer je mislila da treba da počne da nosi naočare, ali on joj je rekao da treba hitno u bolnicu.

“Tad me uhvatila panika, posebno kada su mi u bolnici rekli da problem nije u mojim očima, već u mozgu”, dodala je.

Rekli su joj da godinama ima benigni tumor na na očnom živcu koji se proširio i na hipofizu. Vid na desnom oku postajao je sve slabiji dok na krajuna njega nije videla gotovo ništa.

Krajem 2016. godine morala je na operaciju. Doktori su odstranili deo tumora, nisu se usudili da odstrane ceo da joj ne bi naneli više štete jer je narastao na nezgodnom mestu.

Na glavi joj je ostao veliki ožiljak sa 30 šavova.

Iako je zahvat dobro prošao, bilo je prekasno da se spasi vid na desnom oku. Bili su to, kaže, iscrpljujući meseci koji su se negativno odrazili na njenu ljubavnu vezu I raskinula je veridbu.

“Trebalo je neko vrijeme da mi splasne otok, mislila sam da ću se posle toga bolje osećati, ali nisam. Kada su fizičke borbe postale lakše, počele su one emocionalne i trajale mesecima”, ispričala je, a prenosi Dejli mejl.

Nije samo raskinula veridbu, već je morala da se vrati da živi sa roditeljima, jer nije bila u stanju da radi. Izbegavala je društvo, povukla se skroz u sebe.

Meseci su prolazili, a Ebi je počela shvatati da tako ne može živeti. Premlada je da se po ceo dan depresivno vuče po kući. Odlučila je da 2017. Bude njena godina.

“Sada više cenim život. Cenim dobre ljude, lepe uspomene, cnim stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Zahvalna sam na onome što imam i zbog toga se osećam sretnije nego ikada pre”, rekla je i dodala kako redovno posećuje doktore koji prate deo tumora koji joj je ostao u glavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: