Koža muškaraca oko očiju stari brže nego kod žena, a oni neće kreme

Muška koža je deblja, 15 odsto masnija, puna mitesera, ima izraženije pore i iziritirana je brijanjem. Treba da koriste hidratantnu kremu, ali nikako žensku.

Zdravlje

Izvor: B92, Avaz.ba

Četvrtak, 20.09.2018.

14:37

Koža muškaraca oko očiju stari brže nego kod žena, a oni neće kreme
Foto: Thinkstock

Dosta muškaraca ne pridaje važnost negi kože lica.

Možda ima onih koji su iz čiste radoznalosti isprobali hidratantnu kremu svoje supruge ili devojke, ne znajući da je to gore nego da su ostali dosledni svom mačizmu. Zašto?

Prvo jer se ženska i muška koža mnogo razlikuju.

Muška je deblja i masnija, pa ako je namaže kremom svoje "lepše polovine", previše će se sijati i zapušiće pore.

Preporuka je da se koristi linija kozmetičkih proizvoda namenjenih muškarcima - hidratantna krema ili blagi tonik koji će dubinski nahraniti kožu isušenu brijanjem.

Ne treba zaboraviti ni područje oko očiju, jer je koža tu najtanja i stari brže nego kod žena, pa se bore pojavljuju mnogo ranije i, što je još gore, izraženije su.

Redovnim umasiravanjem odgovarajućeg preparata (svakoga jutra, posle umivanja), usporiće se pojava tih vidljivih znakova starenja, postojeći ublažiti i tako nadmudriti izvod iz matične knjige rođenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: