I za trening u fitnes klubu treba dozvola lekara VIDEO

Sem u profesionalnom sportu, medicinski pregled je obavezan i za svu decu kad se upisuju na sportsku aktivnost, ali i za treninge u teretani i fitnes klubovima, kaže specijalista sportske medicine Vladimir Ilić.

Izvor: B92
Podeli

Lekar kaže da je ove godine u Srbiji troje dece umrlo na treninzima i ističe da deca moraju na zdravstvene preglede pre polaska na bilo koju sportsku aktivnost.

Da li postoji vakuum između zakona i prakse? Da li su sportski lekarski pregledi za decu dovoljno detaljni? I na niz drugih pitanja o ovoj temi dobićete odgovore u prilogu iz teksta.

Vesti

Hrabre i inspirativne priče obolelih od MS-a u Jugoslovenskoj kinoteci

Vođeni idejom da iza svake MS dijagnoze stoji prava osoba, a iza svake osobe je jedinstvena priča i život, premijerom kratkometražnih filmova predstaviće se i početak rada Udruženja pacijenata "MS Platforma Srbije", koji je usmeren na integraciju obolelih od multiple skleroze sa ciljem podizanja svesti u javnosti, a naročito kod pacijenata, da se sa ovim oboljenjem može nesmetano živeti ukoliko se prima adekvatna terapija.

Vesti utorak 25.09. 19:00 Komentara: 0

Lice nam govori i kako da se hranimo

Svi možemo da vidimo tragove na licu od neprospavane noći, pogotovo od ludog izlaska uz alkohol. Jutro dočekamo bledi, krvavih očiju, a jetra se još dugo oporavlja. Međutim, naše navike odnosno ono što unosimo u organizam mnogo više govore o nama nego što mi mislimo.

Vesti utorak 25.09. 10:40 Komentara: 1
strana 1 od 39 idi na stranu