Spasimo živote prevremeno rođene dece

Proslavljena srpska teniserka i nacionalna ambasadorka UNICEF-a Ana Ivanović pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć prevremeno rođenim bebama i njihovim porodicama radi smanjenja stope smrtnosti dece u prvom mesecu njihovih života.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 27.07.2018.

15:59

Spasimo živote prevremeno rođene dece
Foto: Gettyimages

Svi zainteresovani mogu da doniraju sredstva, a učesnik sa najvećom donacijom će od Ane dobiti njen omiljeni ljubičasti dres, upravo ovih dana kada se obeležava desetogodišnjica od njenog najvećeg uspeha - osvajanja Rolan Garosa, saopšteno je iz UNICEF-a.

"Svakog dana u Srbiji se rodi sedam beba koje su u jedinicama intenzivne nege neonatologije. Pored medicinskog tretmana, prisustvo i zagrljaj roditelja, ishrana majčinim mlekom, imaju presudan uticaj na napredak ove dece. Bila sam veoma srećna kada sam saznala koliko je podrška jedinici za neonatologiju u Kragujevcu značajna za preživljavanje i napredak dece. Kao ambasadorka UNICEF-a i kao majka znam koliko je važan fizički kontakt sa roditeljima za svako dete. Zato sam pozvala svoje fanove da se uključe u ovu aktivnost UNICEF-a, jer jedino zajedničkim snagama možemo da napravimo promenu“, izjavila je Ana Ivanović.

Uključi se i spasi živote prevremeno rođene dece, poručuju Ana i UNICEF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: