Spas za stopala: Kako da izbegnete znojenje i smrad nogu

Nošenje zatvorene obuće tokom letnjeg perioda izaziva znojenje, a potom i neprijatan miris nogu. Kako biste to sprečili, savetujemo da isprobate sledeće trikove.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

21:45

Spas za stopala: Kako da izbegnete znojenje i smrad nogu
Foto: Thinkstock ilustracija

Bakterije su glavni krivac za pojavu neprijatnih mirisa, te je osnovna stvar svakako dobra higijena. Pre nego što obujete letnje patike ili baletanke dobro operite stopala, a jednako je važno da ih lepo i osušite. Zapamtite, svaka vlaga je idealno stanište za razvoj bakerija.

Puder za noge

- Kako bi vam stopala ostala suva nakon više sati nošenja cipela koristite puder za noge.

- Menjajte obuću kako biste joj dali vremena da se izvetri.

- U cipele koje neprijatno mirišu možete staviti komad aluminijumske folije u koju ste prethodno sipali mlevenu kafu. Umesto kafe takođe možete staviti filter vrećicu od čaja ili koru od narandže. Videćete kako će lepo "izvući" neprijatan miris.

- Kako biste ubili bakterije unutrašnost obuće možete povremeno prebrisati krpicom namočenom u alkohol. Osim alkohola, na isti način možete upotrebiti sredstvo za dezinfekciju ruku.

- Da bi vam uvek obuća bila mirišljava u cipelar u kome je odlažete stavite po jednu mirisnu maramicu za mašinu za sušenje veša. One će upiti višak vlage i zameniti neprijatne mirise ugodnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: