Ove poze troše više kalorija nego trčanje na traci

Pola sata vođenja ljubavi potroši oko 150 kalorija, ali u zavisnosti od poze, taj broj može biti i veći. Veoma intenzivno vođenje ljubavi može da rastopi čak 350 kalorija, što je kao pola sata trčanja na traci u teretani.

Zdravlje

Izvor: 24sata.hr

Četvrtak, 14.06.2018.

14:17

Ove poze troše više kalorija nego trčanje na traci
Thinkstock/santypan

Najviše mišića u telu aktivira se tokom najklasičnije poze, misionarske, ali to važi samo za muškarce.

I samo ljubljenje, navodi se u tekstu, troši određeni broj kalorija - preciznije oko 68 u satu. Možda se ovako ne čini mnogo, ali svaka potrošena kalorija je važna.

Na težini se gubi i oralnim seksom, kojim ćete “otopiti” oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vežbanja u teretani, prenosi 24sata.hr.

Stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu. Zato, pobrinite se da vođenje ljubavi baš uvek "završi srećno".

I još jedan zanimljiv detalj - za vreme seksa muškarci gube više kalorija od žena zato što imaju više mišićne mase. Koliko kalorija se troši tokom pola sata seksa, izračunao je lični trener Čarlene Čardijelo (Charlene Ciardiello), ujedno i voditelj holističkog programa za vežbanje “Ćuti i pokreni se”.

Poza "ona je gore"

Kada je reč o ovoj pozi, muškarac će tokom nje da izgubi veoma malo kalorija, a žena prosečno 122. Više kalorija “otopiće” ako ne sedi na partneru, već je u čučećem položaju - to povećava broj potrošenih kalorija na 172. Ovom pozom jačaju se i mišići nogu, zadnjice i donjeg dela stomaka.

Misionarski položaj

U ovoj pozi muškarac će za pola sata seksa umerenog tempa potrošiti 143 kalorije, a žena samo 44. Ako žena želi više naslaga da “otopi”, treba da podigne zadnjicu prema partneru i spušta je, prateći njegov ritam. To je odlično i za toniranje mišića nogu, zadnjice i trbuha.

Dogi-stajl

U ovoj pozi žena prosečno sagori 98 kalorija, a muškarac 151. Ukoliko žena želi da izgubi više, onda treba rukama da se osloniti na zid i na taj način će trošiti 118 kalorija. Osim toga, jačaće mišiće ruku i ramena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: