Istraženo: Društvene mreže ruše devojčicama samopouzdanje

Rezultati istraživanja "Always" pokazuju da, u Srbiji, društvene mreže doprinose padu samopouzdanja kod devojčica, a koje ih sprečava da ostvare svoj puni potencijal - čak 83 odsto devojčica koje su učestvovale u ovom istraživanju su rekle da društvene mreže doprinose njihovom strahu od neuspeha. "Always" želi to da promeni sprovodeći kampanje koje promovišu samopouzdanje, sa ključnom porukom da biti devojčica nikada ne treba da bude uvreda i da devojčice uvek treba da budu svoje - nezavisno od toga šta im društvo nameće kao opšteprihvaćeno.

Izvor: PR
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Tokom puberteta strah od neuspeha može biti parališući – može učiniti da devojčice ne rade ništa i samim tim ne napreduju. "Always" istraživanje otkriva da mnoge devojčice dozvoljavaju strahu da zaustavi njihovo napredovanje u životu i da propuste neke od odličnih prilika.

Društvene mreže, kao moderan kanal komunikacije, stvaraju takmičarsku sredinu i trendove koji često nisu realno ostvarivi u stvarnom životu. Samim tim što su nedostižni, ovakvi ciljevi vode do gubitka samopouzdanja i kod posmatrača stvaraju strah da nisu dovoljno dobri.

Ono što devojčice čini srećnim, zdravim i snažnim jeste to da budu ono što jesu. Inspirišući devojčice da budu iskrene prema sebi, "Always" je istakao kako neuspeh možemo staviti u pravi okvir.

U tom smislu, kada ste na početku puberteta to se može činiti kao prava oluja za devojčice, ali se ta oluja događa svima u smislu iskustva i borbe koji su jednaki za sve.

Svakako je značajna lekcija za sve koji se usude da osete više, da je to dobra stvar, jer neuspeh je gorivo koje nas pokreće dalje i dozvoljava rast. "Always" je prigrlio ulogu lidera u globalnoj nezi žena, sa misijom da zaustavi pad samopouzdanja menjajući percepciju devojčica i ohrabrujući ih da prihvate neuspeh kao deo učenja i važnog koraka ka napretku.

Vesti

Cink - mineral zlata vredan

Potreban za imunološki sistem organizma, izgradnju proteina i pokretanje enzima, cink je jedan od najvažnijih minerala u organizmu. Omogućava normalan rast, razvoj i polno sazrevanje.

Vesti subota 23.06. 21:40 Komentara: 1
strana 1 od 2096 idi na stranu