Otkrivena razočaravajuća istina o soku od brusnice

Iako je to "lek" za kojim mnoge žene posežu kada pate od urinarne infekcije, nova studija pokazuje da sok od brusnice baš i ne pomaže previše.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

08:30

Otkrivena razočaravajuća istina o soku od brusnice
foto: thinkstock

"Nema dokaza“, kako se navodi u studiji Nacionalnog instituta za zdravlje i brigu u Velikoj Britaniji da brusnice pomažu lečenju urinarnog trakta, što je veoma zanimljivo budući da se na pomen urinarnog trakta uvek pominje i brusnica kao jedan od prirodnih lekova.

Takođe, lekari apeluju da se ljudi ne leče sami, posebno ako osećaju bolove jer su u takvim situacijama antibiotici neophodni.

“Većina urinarnih infekcija zahteva antibiotike, ali moramo biti pametniji u načinu na koji ih koristimo“, rekao je profesor Mark Barker, koji će rezultate studije iskoristiti i podatke ubaciti u novo izdanje Zdravstvenog vodiča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: