Tim anesteziologa VMA nagrađen u oblasti terapije bola

Tim anesteziologa VMA, na čijem je čelu Dušica Stamenković, dobio je nagradu za najbolji originalni rad na 13. beogradskom simpozijumu o terapiji bola "13th Belgrade Symposium on Pain - BISOP".

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.05.2018.

13:20

Tim anesteziologa VMA nagrađen u oblasti terapije bola
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Simpozijum je održan krajem maja, saopšteno je iz VMA, a nagrađen je i rad na temu "Muzikoterapija kao adjuvantna nefarmakološka metoda u terapiji akutnog postoperativnog bola nakon hirurgije u predelu glave i vrata, prospektivna, randomizovana studija" koji je prezentovao Aleksandar Đajić.

Tokom simpozijuma zapaženo je bilo i plenarno predavanje sa temom "Izazovi u terapiji bola u razvijenim zemljama" koje je održala Katarina Mladenović.

Dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu Tihomir Ilić sa svojim timom prezentovao je inovativne tehnike u terapiji bola - neinvazivnu stimulaciju mozga, a učestvovali su i klinički farmakolozi VMA predvođeni Viktorijom Dragojević Simić.

Velika sesija ovogodišnjeg sastanka, koji je okupio više od 800 slušalaca i više desetina predavača iz Evrope i sveta, bila je posvećena i projektu "PainOut EFIC, Serbia Network", najvećem registru podataka postoperativnog bola u regionu.

Mreža u kojoj učestvuje 10 bolnica iz naše zemlje uključujući i VMA, ima za cilj izmenu pristupa postoperativnom bolu u Srbiji objedinjavanjem informacija o uspešnosti terapije bola i efikasnosti lečenja pacijenata.

Simpozijum BISOP smatra se međunarodno priznatim multidisciplinarnim događajem i jednim od većih u regionu tokom kojeg se obrađuje terapija bola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: