Manjak vremena nije opravdanje: Za fit izgled dovoljno je...

Da li ste znali da ne morate da trenirate ni ceo sat, ni pola sata, da biste izgubili višak kilograma i doveli telo u savršenu formu?

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Studija objavljena u Evropskim novinama primenjene psihologije pokazala je da je 15 minuta treninga jednako podstaklo metabolizam učesnika kao 35 minuta vežbanja.

Druga studija pokazala je da su žene koje su morale da se obavežu na trening od 15 minuta imale veće šanse da ga u toku dana zaista i obave, piše Index.

Ovaj brzi program vežbanja uključuje petnaestominutnu fizičku aktivnost do šest puta nedeljno. Osim što pomaže u skidanju suvišnih kilograma, pomoći će vam da se rešite stresa, da bolje spavate, pa čak i da smanjite opasnost od pojave raka i dijabetesa.

Vesti

Doktori otkrili zašto se kod potpuno zdrave dece razvija leukemija

Moderan način života koji od najranijeg detetovog uzrasta nalaže odrastanje u "prečistom" okruženju bez klica mogao bi biti jedan od uzroka razvoja najčešće zloćudne bolesti kod dece - akutne limfoblastične leukemije (ALL), smatraju britanski naučnici i veruju da bi ta informacija u dogledno vreme mogla uticati na sprečavanje razvoja bolesti.

Vesti sreda 23.05. 20:21 Komentara: 0

Od čega građani Srbije najviše umiru?

Od bolesti srca i krvnih sudova najčešće se oboleva i umire u Srbiji. Kardiovaskularne bolesti godišnje "potpišu" više od 52.000 umrlica, što našu zemlju svrstava na neslavno treće mesto odmah posle Rusije i Ukrajine.

Vesti utorak 22.05. 18:10 Komentara: 64
strana 1 od 2082 idi na stranu