Rendgenski snimak deteta obišao ceo svet: "Upozorenje roditeljima..."

Jedna majka iz Australije, koja vodi blog "Finlee and Me", objavila je rendgenski snimak svog sina kako bi ljudima širom sveta poslala vrlo važnu poruku.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

13:45

Rendgenski snimak deteta obišao ceo svet:
Foto: Thinkstock

"Znate li šta se vidi na ovom snimku? Zrno grožđa! Zaglavilo se danas u disajnom putu mog petogodišnjaka", napisala je Endžela Henderson.

"Morao je na operaciju, u totalnoj anesteziji, kako bi uklonili zrno. Imao je MNOGO sreće što je deo njegovog disajnog kanala bio otvoren, inače bi se vrlo loše završilo", dodala je.

Endžela je zamolila roditelje da budu izuzetno pažljivi prilikom davanja hrane svojoj deci.

"Ako ste u nedoumici, jednostavno presecite prokleto zrno grožđa, čeri paradajz i slično", istakla je. Mnogi roditelji koji su videli snimak rekli su da nisu bili svesni opasnosti, dok su drugi rekli da ovaj primer svakako predstavlja dobar podsetnik da uvek treba biti oprezan.

Inače, zrna grožđa nalaze se na trećem mestu uzročnika koji dovode do gušenja dece u Australiji.

Prvo i drugo mesto zauzimaju hot-dog i slatkiši, prenosi australijski portal Njuz.

S obzirom na to da se bliži Uskrs, roditelji se takođe mole da usitne čokoladna jaja pre nego što ih daju deci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: