Lončar: Za dečje onkološko odeljenje 10 miliona dinara

Ministarsto zdravlja će za završne radove na novom hemato-onkološkom odeljenju na Dečjoj klinici u Nišu u narednim danima uplatiti 10 miliona dinara kako bi ono što pre bilo otvoreno, rekao je u Nišu ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.02.2018.

16:23

Default images
Foto: Thinkstock

Prilikom posete toj Klinici ministar je rekao da će novac narednih dana biti uplaćen, kako bi dečja onkologija već krajem aprila počela sa radom.

"Preostaje da se sprovede procedura koja je neophodna da bi objekat bio gotov i da se u njemu nađu deca kojima je pomoć potrebna da se leče. Hoćemo da podržimo dobru volju ljudi koji su uložili svoj trud, ali i novac, pa će država dati svoj udeo u tome“, rekao je Lončar.

Prema rečima predsednice Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Jolande Korore, prvi pacijenti biće primljeni već u aprilu.

"Radujemo se jako tom danu. Zahvaljujem donatorima, građanima, pojedincima koji su učestvovali i koji su dali veliki deo sebe. Na samom kraju, da finiširamo radove pomoći će i Ministartsvo zdravlja“, rekla je Jolanda.

Ona dodaje da će to biti prva bolnica u regionu po evropskim i svetskim standardima i po meri deteta.

"Cilj nam je da svako dete u Srbiji ima najbolje uslove lečenja i nege, jer od samih uslova lečenja zavisi i izlečenje“, kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: