Rođena beba sa retkim poremećajem, srcem van tela /VIDEO

Tim od 50 lekara i medicinskih sestara u Velikoj Britaniji uspeo je da na svet donese devojčicu operacijom koja se retko završava pozitivnim ishodom.

Zdravlje

Izvor: Radiosarajevo.ba, B92

Sreda, 13.12.2017.

16:40

Default images
Foto: Youtube Screenshot

Beba Vanelop Houp bila je još u majčinoj utrobi kada su lekari dijagnostifikovali da će biti rođena s vrlo retkim sindromom zbog kojeg joj srce raste izvan tela. Pritom su joj šanse da na svet dođe živa bile ravne nuli.

Ipak, beba je pobila sve loše prognoze lekara i danas slavi tri nedelje, piše Dejli mejl.

Vanelop je u samo tri nedelje života prošla tri kompleksne operacije kako bi joj vratili srce tamo gde mu je mesto - u grudni koš. Njeno stanje, 'ectopia cordis', otkriveno je rutinskim ultrazvučnim pregledom majke u devetoj nedelji trudnoće.

Iako su budući roditelji znali sa kakvim poteškoćama bi i oni i beba morali da se suočavaju, nisu ni pomišljali na prekid trudnoće.

Devojčicu su umotali u sterilni plastični pokrivač i prosledili timu koji je spreman čekao za operaciju. Nakon 50 minuta bila je dovoljno stabilna da počne operacija vraćanja srca u grudni koš.

Bebu čeka dug period oporavka, a lekari veruju da će sa njom sve biti u redu i da će moći da živi normalno kao i sva druga deca.

Video-snimak koji sledi je uznemirujućeg sadržaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: