Žalio se na bol, a lekari ostali u čudu kad su otkrili uzrok

Čovek koji je patio od stalnih bolova u stomaku otkrio je da su oni posledica curenja gasa iz upaljača za cigarete koji je progutao.

Zdravlje

Izvor: Independent

Četvrtak, 02.11.2017.

11:17

Žalio se na bol, a lekari ostali u čudu kad su otkrili uzrok
Foto: Thinkstock

Otišao je u bolnicu u avgustu 2016. žaleći se na bol u stomaku, mučninu i povraćanje, stoji u izveštaju o slučaju objavljenom u avgustu ove godine.

Izveštaj objavljen u stručnom časopisu "Case Reports in Emergency Medicine" objašnjava da strana tela obično bez posledica prođu kroz organizam. Međutim, u slučaju ovog 49-godišnjaka rendgenski snimak je pokazao prisustvo povećeg upaljača u njegovom stomaku.

Zbog toksičnih hemikalija koje su iz njega procurile, čovek je dobio čir.

Ipak, upaljač je endoskopski izvađen i čovek se oporavio posle osam nedelja uzimanja lekova protiv čira.

Nije poznato kako je i zašto došlo do toga da proguta upaljač, ali je to treći registrovani slučaj u istoriji medicine. Takođe, isti pacijent već je podvrgavan laparoskopskoj operaciji zbog gutanja kašike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: