Koje nacije najviše spavaju?

Najnovija studija koju su sproveli istraživači sa američkog Univerziteta Mičigen pokazala je da, na globalnom nivou, žene u proseku spavaju duže od muškaraca.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli

Prema pisanju britanskog Independenta, istraživanje koje je obuhvatilo 100 nacija sveta pokazalo je da najviše sna imaju Holanđani, dok najmanje imaju stanovnici Singapura i Japana.

Studija objavljena u časopisu Science Advances pokazala je da najmanje spavaju muškarci srednjih godina, 30 minuta manje od žena, naročito oni između 30 i 60 godina života.

Stanovnici Japana i Singapura u proseku spavaju sedam sati i 24 minuta, dok u Holandiji ljudi spavaju osam sati i 12 minuta, u proseku. Britanci, sa druge strane, u proseku spavaju nešo kraće od osam sati, koliko i Francuzi.

Istraživači tvrde kako većina ljuda svoje spavanje (tokom noći) reguliše u skladu s poslom, radnim obavezama i radnim vremenom, te je stoga istraživanje nazvano "Globalna kriza sna".

Vesti

Energetska pića u Srbiji: Štetna, a dozvoljena

Prosečni adolescent u svetu popije više od dva litra energetskih pića mesečno, a svaki peti pije više od sedam. Evropske države imaju odrešene ruke da postave starosne granice za kupovinu ovih proizvoda. A koliko se u Srbiji uopšte razmišlja o tome?

Vesti utorak 23.01. 18:00 Komentara: 18
strana 1 od 2022 idi na stranu