Stranci će dolaziti da popravljaju zube, povećavaju grudi...

Prvoj grupi zdravstvenih ustanova i privatnih praksi koje su ispunile uslov za učešće u Projektu razvoja i promocije zdravstvenog turizma u Srbiji danas su dodeljeni sertifikati.

Zdravlje

Izvor: Beta

Petak, 09.06.2017.

12:58

Default images
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Poziv za učešće u tom projektu Ministarstva zdravlja je objavljen prošle godine i stalno je otvoren, a do sada se prijavilo 130 zdravstvenih ustanova i privatnih praksi.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na dodeli sertifikata u Privrednoj komori Srbije (PKS) rekao da je potencijal zdravstvenog turizma u Srbiji prepoznat pre više godina, ali da do sada nije bilo konkretnih koraka u njegovom ostvarivanju.

"Procene su da godišnje 203 miliona Evropljana na putovanja iz zdravstvenih razloga potroši oko 115 milijardi evra, Srbija sigurno ima mogućnosti da bude deo tih procesa", istakao je Lončar.

On je dodao da se za početak promovišu stomatološke i usluge plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da se zdravstvenom turizmu pridaje sve veći značaj, a i da su uslovi za njegov razvoj u Srbiji sve bolji.

"Ovi sertifikati koje država dodeljuje su svojevrsna preporuka pacijentima iz inostranstva da će dobiti kvalitetnu i efikasnu a ne samo jeftiniju uslugu, što je važan prvi korak za razvoj te vrste turizma", istakao je Čadež.

On je dodao da Srbija ima dve neiskorišćene šanse za razvoj zdravstvenog turizma a to su banjski turizam i regionalno povezivanje, kako bi se na taj način privlačili turisti iz drugih krajeva sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: