Čudotvorna biljka maka, prirodna vijagra

Biljka maka, botaničkog naziva Lepidium meyenii, sadrži hormonska jedinjenja, koja podstiču cirkulaciju u području karlice, a utiče i na proizvodnju hormona testosterona i estrogena, pa se naziva i prirodna vijagra.

Zdravlje

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 11.05.2017.

08:12

Čudotvorna biljka maka, prirodna vijagra
Thinkstock

Maka se još naziva i peruanski koren. To je vrlo otporna biljka, crvenkastog korena sličnog rotkvici.

Koren make obično se suši i uskladišten može trajati sedam godina. Maka jača snagu, libido i povećava plodnost. Zbog povećane tražnje, u Peruu je svake godine sve više zemljišta pod ovom biljkom.

Razmnožava se semenom. Nakon setve počinje da klija u roku od pet dana. Sazreva za osam meseci.

Maka ublažava simptome menopauze i hormonskih poremećaja, leči sterilitet kod mukaraca, jer povećava proizvodnju i pokretljivost spermatozoida. Jača polnu moć i otklanja hronični umor.

Maka se ne sme konzumirati za vreme trudnoće i dojenja. Na tržištu se može naći u obliku praha, kapsula ili sveža.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: