Počinje testiranje nove vakcine protiv HIV-a

Testiraje nove vakcine protiv virusa HIV, za koju naučnici veruju da bi, ako se pokaže uspešnom, mogla da bude "poslednji ekser na kovčegu" te zloćudne bolesti, počeće ove sedmice u Južnoafričkoj Republici.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 27.11.2016.

18:34

Počinje testiranje nove vakcine protiv HIV-a
Foto: Thinkstock

Direktor američkog vladinog Instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID) Entoni Fosi izjavio je u objavljenom saopštenju, da vakcina "obećava".

Testiranje, nazvano HVTN 702, počinje naredne srede i u njega će biti uključeno 5.400 seksualno aktivnih muškaraca i žena uzrasta između 18 i 35 godina na 15 lokacija širom Južne Afrike.

To će najobimnije i najnaprednije kliničko testiranje neke vakcine protiv virusa HIV, kojim se u Južnoafričkoj Republici dnevno zarazi oko 1.000 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: