Homeopatskim lekovima do zdravijeg leta

Mučnine, prehlade i upale grla najčešći su zdravstveni problemi koji se javljaju kod dece tokom letnjeg perioda, ističe dr Srboljub Stajić, pedijatar i homeopata, i dodaje da je te probleme lako prevenirati ali i lečiti pomoću homeopatskih lekova.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2016.

10:39

Homeopatskim lekovima do zdravijeg leta
Foto: Thinkstock

Homeopatija je blaga i holistička terapija, koja stimuliše i reguliše moć samoizlečenja organizma, a homeopatski lekovi su potpuno prirodni pa se mogu koristiti od prvog dana rođenja, ali i u trudnoći. Umesto što strepimo od mogućih zdravstvenih problema tokom letovanja, bolje je pripremiti telo i sprečiti njihov nastanak korišćenjem homeopatskih lekova.

-Najčešći problemi koji muče decu i roditelje tokom letnjeg perioda su mučnine, prehlade sa povišenim temperaturama, upale grla, kao i alergije sa svojim manifestacijama koje homeopatija vrlo efikasno sprečava i leči. U Srbiji postoje gotovi lekovi koje roditelji mogu da kupe u apoteci, i priušte sebi i deci miran i lagodan odmor. Dobra strana homeopatije je to što svaki roditelj zna da svom detetu ne daje nikakvu hemiju, već lek koji ne šteti njihovom detetu ni na koji način – ističe dr Srboljub Stajić, pedijatar i homeopata.

Homeopatski lekovi su vrlo efikasni i može da ih koristi cela porodica. U Srbiji je još od 2006. godine homeopatija zvanično priznata kao komplementarna medicina, što znači da može da bude dodatak klasičnom medicinskom lečenju, gde jedan sistem ne isključuje drugi, već zajedničkim snagama i sredstvima pomažu boljem rešavanju zdravstvenih tegoba.

U Evropi čak 25 odsto stanovništva koristi homeopatske lekove, a u upotrebi prednjače Nemačka (60%), Francuska (56%) i Austrija (50%). Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, između 65 i 80 odsto svetske populacije (oko tri milijarde ljudi) koristi naturopatske ili homeopatske lekove kao primarne u lečenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: