Šitake pečurke najbolja prevencija raka?

Svi znaju da su pečurke hranljive i da ne dodaju mnogo kalorija obroku a nova istraživanja ukazuju da bi šitake (Shiitake) mogle da pobede rak.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.03.2014.

17:27

Default images

Ekstrakt iz japanske šitake pečurke ubija polno prenosivi humani papiloma virus (HPV) koji izaziva rak grlića materice. HPV je veoma raširen i veoma zarazan i ova infekcija utiče na kožu i vlažne obloge membrane, na primer grlića, usta i grla, piše Dejli mejl.

Više od tri četvrtine žena dobije ovaj virus tokom života a neki sojevi mogu izazvati rak grlića materice. Američki istraživači pronašli su ekstrakt AHCC koji se nalazi u šitake pečurkama i koji igra važnu ulogu u prevenciji raka izazvanog HPV-om.

U studiji sa miševima, AHCC supstanca je dovela do uništavanja HPV-a za 90 dana.Takođe, ova supstanca je smanjila rast cervikalnog tumora.
Ezonokuma/Wikipedia Commons
AHCC je suplement za koji istraživači smatraju da će jednog dana zameniti HPV vakcinu.

"Rezultati ove studije su veoma ohrabrujući", tvrdi dr Džudit Smit sa Univerziteta Teksas i dodaje: "Ova studija, inicirana 2008, godine pokazuje da AHCC ima potencijal da leči HPV infekciju".

AHCC deluje i kao imunoterapija podstičući telo da se samo bori protiv bolesti. AHCC povećava i broj ćelija prirodnih ubica infekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: