Umesto kafe - topla voda sa limunom

Ljudi uglavnom imaju naviku da ujutro posegnu za nekim toplim napitkom, kafom ili čajem, međutim ne treba odbaciti ni savete da jutro počnete čašom tople vode u koju ćete iscediti limun.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 15.11.2013.

13:46

Default images

U veliku čašu vode iscedite pola limuna, možete to popiti odmah ujutro ili pijuckati tokom dana.

Ova kombinacija blagotvorno deluje na vaš organizam, a i prijatnog je ukusa.

Limun ima dosta antioksidansa, kao i vitamina C, koji je popularan zbog regulacije imunog sistema i koji može da smanji rizik od respiratornih infekcija.

Limun je takođe dobra prevencija gripa, a poslednje, ali ne manje važno, je to što sadrži askorbinsku kiselinu, koja pospešuje apsorpciju gvožđa u telu, a ono igra važnu ulogu u funkciji imunog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: