"Narodni front" uveo kamere za bebe

GAK „Narodni front“ uveo je uslugu video nadzora novorođenčadi pod nazivom "My New Baby Cam". Ovaj informacioni sistem omogućava roditeljima da jednostavnim pristupom internetu, putem live stream-a neprekidno posmatraju svoju bebu dok je u porodilištu.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2011.

22:00

Default images

Nova usluga, koju je prva uvela bolnica KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje“, izazvala je veliko interesovanje kod roditelja, a naročito je naišla na prijem kod očeva i najbliže rodbine koji nisu u mestu porodilišta, a ipak mogu da učestvuju u prvim danima novorođenčeta.

My New Baby Cam je sistem koji, uz pomoć kamere zakačene na bebin krevetac, omogućava virtuelne posete bebama u porodilištu. uplatom na terminalu koji se nalazi u porodilištu, roditelji dobijaju korisničko ime i lozinku uz pomoć koje mogu pristupiti sajtu i koristiti uslugu.

Sistem u porodilištu kontrolišu medicinske sestre koje su u stalnom kontaktu sa bebama i porodiljama. One, po prijemu potvrde i identifikacije bebe, nameštaju kameru na krevetac, uključuju je u sistem i kontrolišu njen rad.

Iz "Narodnog fronta" uveravaju da sistem ima nekoliko nivoa zaštite i potpuno je siguran. Trenutno će se ova usluga primenjivati samo u Baby friendly odeljenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: