Probudila se iz kliničke smrti

Šezdesetogodišnja žena iz Francuske koja je proglašena „klinički mrtvom“ probudila se 14 sati nakon što su njeni sinovi odbili da bude isključena sa aparata za održavanje života.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 28.10.2010.

14:17

Default images

Lidi Pajar je „preminula“ dok su je pripremali za hemoterapiju. Ubrzo nakon toga, doktor je uspeo da je oživi i priključena je na aparate za disanje, ali nakon konsultacije sa drugim lekarima, on je odlučio da je „ona klinički sigurno mrtva“.

Obavestili su njene sinove u kakvom je stanju, ali umesto da je isključe sa aparata, oni su odlučili da majku premeste u drugu bolnicu gde je na skeneru utvrđeno da joj mozak još uvek funkcioniše.

„To je čudo“, rekao je direktor bolnice u Bordou Iv Nel.

Lidi Pajar se ne seća najbolje svega što se desilo.

„Sve što pamtim je da mi pozlilo nakon što sam primila injekciju koja sprečava povraćanje,“ rekla je ona. „Nisam ni shvatala šta se dešava, ali mislim da su moja tri sina bila u najvećem šoku.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: