Antibiotik kao lek protiv raka

Naizgled obična porodična večera se pretvorila u revolucionarno otkriće kada je Majkl Lisanti pitao svoju kćerku kako bi ona izlečila rak.

Izvor: Daily Mail

Četvrtak, 29.01.2015.

09:40

Default images

Kamila je odgovorila da bi popila neki antibiotik, isto kao kada ima upalu grla.

Njeni roditelji, naučnici koji pokušavaju da pronađu lek protiv ove opake bolesti, u početku su bili skeptični, ali su ipak testirali teoriju svoje kćerke u laboratoriji Univerziteta u Mančesteru.

Ispostavilo se da nekoliko veoma zastupljenih antibiotika uspešno ubija većinu opasnih kancerogenih ćelija.

Naime, neki antibiotici zaustavljaju ćelije da proizvode mitohondrije, male prostore koji ih snabdevaju energijom, a dokazano je da kancerogene matične ćelije imaju veliki broj mitohondrija i samim tim omogućavaju tumoru da raste.

Ovo otkriće je ukazalo na rezultate ranije sprovedenih istraživanja kojima je dokazano da su pacijenti koji boluju od raka pluća živeli duže nakon što im se u terapiju uvrstio i antibiotik.

Profesor Lisanti je izjavio da bi antibiotici mogli da budu ne tako skup i korisan tretman protiv raka.

Njemu su za dalja istraživanja na ljudima neophodna sredstva i ako se pokaže da su antibiotici zaista dobri u borbi protiv raka, kasnije bi mogli da se koriste i kao prvencija samog nastanka ove bolesti.

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: