Lekovi koji mogu uticati na libido

Ljudi u srednjem dobu često se žale da im želja za seksom opada. Ono što možda većina osoba ne shvata jeste da uzrok problema može biti u njihovoj torbici sa lekovima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

20:56

Default images

Doktorka Lin Šuster sa klinike Mejo, smatra da brojni lekovi koji se dobijaju na recept i koji se redovno prepisiju ljudima u poznijim godinama, mogu uticati na libido.

„Postoje lekovi koji mogu uticati na vašu želju za seksom, ali oni mogu biti zamenjeni lekovima koji neće pogoditi vaš libido. Potrebno je samo razgovarati sa lekarom ako se uoči ovaj problem, pogotovo ako je želja utihnula odmah nakon prelaska na novi lek“, smatra Šusterova.

Pogledajte listu lekova koji sudeći po dr Lin Šuster mogu negativno uticati na vaš libido:

Antidepresanti

Ovi lekovi utiču na nivoe serotonina u mozgu a samim tim i na seksualnu želju.

Lekovi protiv bolova

Svakodnevno uzimanje jakih lekova protiv bolova može uticati na seksualnu funkciju.

Lekovi za smanjenje holesterola

Ovi lekovi takođe mogu umanjiti libido kod osobe koja ih uzima.

Lekovi protiv visokog pritiska

Beta blokatori uglavnom se prepisuju kod visokog krvnog pritiska, ali i drugih srčanih problema ali ako se intenzivno uzimaju mogu uticati na smanjenje seksualne želje.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: