Smanjuje obim struka i regeneriše kožu: Podmlađuje i srce, a najukusniji je na prepečenom hlebu

Kaže se da jedna jabuka na dan tera doktora iz kuće napolje, ali u dobrostojećim krugovima, avokado je taj koji se nalazi na samom vrhu jelovnika. Ne samo da poboljšava celokupno zdravlje, već prema istraživanjima može da podmladi izgled kože i pomogne u smanjenju stomaka.

Izvor: lepotaizdravlje

Sreda, 10.08.2022.

13:50

Default images
Foto:EPA/ Luis Eduardo Noriega A.

Avokado je prepun zdravih masnih kiselina (oleinska kiselina, omega-3 i mononezasićene masti) i antioksidansa, poput vitamina A, C, E, K, B i folata. Zahvaljujući ovoj fantastičnoj kombinaciji nutritivnih materija, logično je da konzumacija avokada neguje našu kožu iznutra prema spolja.

U istraživanju iz 2022. objavljenom u stručnom časopisu "Journal of Cosmetic Dermatology", istraživači su želeli da otkriiju da li jedan avokado na dan tokom osam nedelja podmlađuje izgled kože. Nakon osam nedelja, učesnici su primetili da je njihova koža čvršća i elastičnija, naročito na čelu i ispod očiju.

Ovo supervoće možete da servirate sa jogurtom za doručak ili kao hladnu salatu s paradajzom za ručak. A osim mladolikog izgleda, jeste li znali da vam avokado pomaže da izgubite centimetre u struku?

"Avokado je prepun zdravih mononezasićenih masnih kiselina i pobednik po pitanju koristi za zdravlje srca i mozga. Izvor je i vlakana, sadrži ih čak 10 grama u jednom prosečnom avokadu", pojašnjava doktor Majer.

Upravo je ova kombinacija zdravih masti i vlakana odlična za sve koji žele da smršaju jer vas čini sitima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: