Muška "G tačka"; Šest zdravstvenih razloga zbog kojih treba što pre da je isprobate

Iako mnogi muškarci zaziru od analne stimulacije, muška G tačka sve više postaje tema razgovora jer (heteroseksualni) muškarci konačno počinju da shvataju koliko je orgazam prijatan nakon stimulacije prostate.

Izvor: Net.hr

Utorak, 28.06.2022.

09:21

Muška
Foto:Shutterstock/Shift Drive

Međutim, kako ističe Men's Health, vredi napomenuti da su neki stručnjaci skeptični u pogledu toga koliko masaža prostate može doneti određene zdravstvene koristi. "To može da bude izgovor za muškarce da ubede svoje partnerke da traže tu neuhvatljivu mušku g-tačku", kaže Džesi N. Mils, MD, vanredni klinički profesor urologije na Medicinskom fakultetu David Geffen na UCLA.

Prostata je misteriozan, neshvaćen organ. Glavna funkcija žlezde veličine oraha koja se nalazi između muške bešike i rektuma je da proizvodi tečnost koja se izlučuje kao deo semena tokom ejakulacije.

Takođe je izvor raka prostate, koji je najčešći rak kod muškaraca. Dok se mnogi muškarci plaše prvog pregleda prostate, takozvana "muška G tačka" takođe može biti izvor neverovatnog zadovoljstva, tvrde oni muškarci koji su doživeli orgazam prostate.

Čemu sve pomaže stimulisanje muške "G tačke"

1. Pomaže u lečenju erektilne disfunkcije: Iako ne postoji mnogo naučne literature koja bi definitivno dokazala da masaža prostate može poboljšati erektilnu funkciju, lekari kažu da bi mogla da pomogne. "Teorija koja stoji iza potencijalnih prednosti uključuje poboljšanje protoka krvi kao rezultat snažnog maženja ili masiranja prostate. Pošto su erekcije uglavnom rezultat dobrog protoka krvi, svako povećanje može potencijalno dovesti do boljih erekcija", kaže dr. Džošua R. Gonzales.

2. Pomaže da se poboljša protok urina: Urin treba da izlazi u stalnom mlazu, ali ako muškarac ima otečenu prostatu ili upalu, prostata može da iritira bešiku, usporavajući ili čak prekidajući protok urina iz bešike kroz uretra. "Poboljšanja koja se ponovo primećuju u protoku urina posle masaže prostate mogu biti rezultat smanjenja upale prostate, što može da ublaži probleme sa mokrenjem kod muškaraca", kaže Gonzales. Muškarci takođe mogu da isprobaju Kegelove vežbe ako imaju problema sa protokom urina.

3. Ublažava bolnu ejakulaciju: Bolna ejakulacija je retka, ali se javlja. Može biti uzrokovano infekcijom ili upalom epididimisa (cevi blizu testisa koja čuva i transportuje spermu), prostate, semenskih vezikula i/ili uretre. Takođe može signalizirati začepljenje ejakulacionog kanala.

"Masaža može smanjiti upalu prostate i učiniti ejakulaciju manje bolnom", kaže Mils. Drugi uzrok bolne ejakulacije mogu biti zategnuti mišići karličnog dna, koji se mogu javiti kada muškarci imaju upalu ili infekciju prostate. Opet, Gonzalez kaže da Kegelove vežbe mogu pomoći. "Ručna manipulacija ovim mišićima tokom masaže prostate može dodatno da ublaži bol tokom ejakulacije", kaže on, ali i upozorava: "Ovo je definitivno nešto na čemu biste želeli da stručnjak radi sa vama", kaže on. 4. Pomaže u lečenju prostatitisa: Prostatitis je uobičajena upala prostate, koja može biti uzrokovana bakterijskom infekcijom. "Simptomi uključuju sve, od peckanja pri mokrenju do bola sa ejakulacijom, lošeg mlaza mokraće i nelagodnosti u perineumu iza skrotuma i ispred rektuma", kaže urolog dr Deni Kajler.

Dok su primarni tretman za prostatitis antibiotici, Kajler kaže da neki lekari koriste masažu prostate kao metod lečenja sa pozitivnim rezultatima, iako ne postoje naučne studije koje bi to podržale.

5. Pomaže u ublažavanju simptoma uvećane prostate: Uvećana prostata ili benigna hiperplazija prostate (BPH) je izuzetno česta: u stvari, prema američkoj organizaciji za bubrege i mokraćni trakt, to je najčešći problem prostate kod muškaraca starijih od 50 godina.

Kao i prostatitis, najčešći simptomi su bolno mokrenje, zadržavanje mokraće i često mokrenje. Muškarci sa BPH često mogu da uzimaju alfa blokatore da opuste mišiće bešike i olakšaju im mokrenje, ili inhibitore 5-alfa reduktaze da pokušaju da smanje veličinu prostate blokiranjem hormona koji doprinose rastu prostate. Mala studija slučaja iz 2006. godine pokazala je da redovna masaža prostate u kombinaciji sa takvim lekovima takođe može pomoći u ublažavanju simptoma.

6. Osećaj je zaista dobar: "Muška G-tačka" ima na hiljade nervnih završetaka, što znači da kada je stimulišete, osećaj je veoma, veoma dobar. U stvari, neki muškarci navode da mogu postići orgazam samo stimulacijom prostate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: