"Greška je ako unosimo samo lubenicu" – 95 odsto ovog povrća čini voda, ali treba biti umeren VIDEO

Pored sunca, toplih i dužih dana, letu se radujemo i zbog sezonskog voća i povrća, posebno zbog lubenice. Da li je zdravo jesti lubenicu svaki dan, šta ako preteramo i da li se možemo ugojiti?

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2022.

15:51

Foto: Printskrin/TV Prva

Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud, kaže da, iako 95 odsto lubenice čini voda, ovo povrće treba jesti umereno.

"Ako unosimo samo lubenicu, to je greška – nema dovoljno proteina, masti, ima previše ugljenih hidrata i to prostih. U 100 grama lubenice ima 35 kalorija, ali vrlo lako pojedeš kilogram lubenice, to su dva veća parčeta", kaže dr Filgud i dodaje da neko pojede i 5 kg lubenice dok trepne.

Plećević kaže da generalno dijeta ne može da se bazira na voću, čak iako unosimo male količine voća, a mršavimo, kaže da to opet nije dobro, jer kilograme gubimo na pogrešan način.

On se osvrnuo i na autofagiju: "Šta ako u tih 6 sati unesemo više nego što je potrebno?"

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: